Nieuws Limburg Aperam zorgt voor vervuiling Ford-terreinen

Aperam zorgt voor vervuiling Ford-terreinen

Aperam zorgt voor vervuiling Ford-terreinen

In het Albertkanaal tussen de fabrieken van Aperam en Ford Genk, is een zware installatie geplaatst om water op te pompen en te reinigen. Uit metingen is gebleken dat een stuk ondergrond van de parking bij Ford is verontreinigd met metalen die van bij Aperam komen. De pompen moeten er nog zo’n 10 jaar actief zijn vooraleer de toestand gestabiliseerd is, zo vertelt Jos Lantmeeters (N-VA) aan de redactie van TV Limburg.

jos lantmeetersLantmeeters weet ook dat een rapport van minister Schauvliege (CD&V) een analyse bevat over de verontreiniging op de Ford-terreinen zelf. Op diverse locaties is de bodem aangetast, zoals aan de lakafdeling. De sanering hiervan zou 10 tot 12 miljoen euro kosten en deel uitmaken van het totale herbestemmingsplan dat voor de site zal uitgevoerd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.