Nieuws Limburg Apex zorgt voor livestream van begrafenissen

Apex zorgt voor livestream van begrafenissen

Apex zorgt voor livestream van begrafenissen

Mensen die vanuit het buitenland, ziekenhuis of gewoon thuis een begrafenisplechtigheid willen bijwonen, zullen dat weldra via een livestream kunnen doen. De Beringse firma Apex zal als eerste in België het systeem installeren in de rouw-aula van de stedelijke begraafplaats van Mechelen.

De technische apparatuur van de Mechelse aula is aan een grondige vernieuwing toe. Er trad regelmatig een slecht contact op, waardoor de toestellen, microfoons en boxen niet werkten. Vandaar dat het stadsbestuur een aanbesteding uitschreef om moderne audiovisuele toepassingen te voorzien. Apex uit Beringen kwam als beste uit de bus.

Het bedrijf zorgt ook voor de opleiding van het stadspersoneel en begrafenisondernemers die de installaties moeten bedienen. Als aardigheidje worden er camera’s geïnstalleerd, waarmee via internet live beelden van de ceremonies worden uitgezonden. “Op die manier kunnen nabestaanden die de uitvaartplechtigheid niet kunnen bijwonen, deze toch kunnen volgen vanuit het buitenland, het ziekenhuis of om welke reden dan ook”, stelt schepen van Begraafplaatsen Marc Hendrickx (N-VA). “Dit is enorm vooruitstrevend en een primeur in ons land.” Het systeem wordt deze maand nog geïnstalleerd. De stad Mechelen betaalt voor dit surplus 5.866,96 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.