Nieuws Limburg APK in zee met Calculus (Zutendaal)

APK in zee met Calculus (Zutendaal)

APK in zee met Calculus (Zutendaal)

APK Group uit Overpelt en het Zutendaalse Calculus hebben beslist om hun sterktes te bundelen in het nieuwe bedrijf APK Smart Solutions. Bedoeling is het aanbieden van diensten op basis van Internet of Things (IoT). Aan de hand van sensoren en meetsystemen kunnen vanop afstand oplossingen geleverd worden in beveiliging, onderhoud, energiemanagement, enzovoort.

Het Zutendaalse Calculus, gespecialiseerd in software en technische engineering op vlak van meettechnieken, bouwt het platform en zorgt voor de online monitoring. De techniekers van APK zorgen voor de installatie en het onderhoud van de technologie bij de klanten.

“Een goede match met veel toekomstperspectief”, vindt Paul Kerkhofs, CEO van APK. “Calculus is vooral bij evenementen gekend voor de monitoring van water en energie, verlichting of sturing van stroomaggregaten en distributiekasten. Door de bundeling met APK kunnen we deze monitoring nu in elk bedrijf of gebouw uitvoeren, en daar 24/7 service en helpdesk aan koppelen.”

“Ook voor ons is de krachtenbundeling een grote meerwaarde, want we hebben wel een sterk platform maar niet de techniekers in de field” aldus Rob van Dun (Calculus). “Daar komt nu dus verandering in, zodat we de klant volledig kunnen ontzorgen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.