Nieuws Limburg APK (Overpelt) blijft op het overnamepad

APK (Overpelt) blijft op het overnamepad

APK (Overpelt) blijft op het overnamepad

Ondanks de 4 overnames die de bouw- en infragroep APK uit Overpelt dit jaar al realiseerde (Schoemaco, Sterckx, Guano ICT en Guano Cabling Systems), is de honger naar meer acquisities nog niet gestild. “Momenteel lopen er nog overnamegesprekken in Wallonië, West-Vlaanderen en Nederland,” bevestigt CEO Paul Kerkhofs. “APK ambieert dan ook een vooraanstaande rol te spelen in tal van sectoren als telecom, energie, water-, en transportinfrastructuur. Dit lijkt misschien oubollig, maar er zijn vele uitdagingen. Denk maar aan nieuwe begrippen als cloud-computing, slimme energienetten of rekeningrijden…. We doen dit alles in een gebied met Limburg als middelpunt, en trekken van daar uit een cirkel van zo’n 200 km rondom. Daar horen dus ook delen van Nederland en Duitsland bij.”

Het gaat hard met APK. “In 2010 werd aanvankelijk gevreesd voor een economische crisis en werd de focus gelegd op het saneren in minder rendabele en risicovolle activiteiten,” legt Kerkhofs uit. “Deze crisis heeft ons echter minder zwaar getroffen dan verwacht, doch anderzijds hebben we wel 3 zware wintermaanden gehad die voor een daling van de omzet gezorgd hebben. Vooral de activiteiten in de wegenbouw en ondergrondse leidingen waren daarbij getroffen.”

Maar in 2011 is het Overpeltse bedrijf weer helemaal ‘back on track’. “Naast de externe groei, investeren we ook intern in extra mensen en opleidingen. Zo komt het totale aantal medewerkers van de groep nu op 460.” Ze realiseren samen een omzet van 46 miljoen euro. Ongeveer de helft hiervan komt op rekening van de grootste dochteronderneming APK Infra.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.