Nieuws Limburg Appermont in handen van grote bouwgroep Besix

Appermont in handen van grote bouwgroep Besix

Appermont in handen van grote bouwgroep Besix

Appermont Gebroeders, het bedrijf uit Diepenbeek dat infrastructuurwerken uitvoert, is overgenomen. De nieuwe eigenaar is de Besix Group, die via dochteronderneming Van den Berg de firma van Stephen, Kevin en Robin Appermont inlijft.

Appermont ging van start in 1969 als een tuincentrum. Daar kwam nadien de aanleg en het onderhoud van tuinen bij. De zonen van de stichter ging nog verder in de verbreding van het aanbod, met de aanleg van bestrating, riolering, spoorinfrastructuur en kabelwerken. De omzet bedraagt jaarlijks zo’n 4 miljoen euro, gerealiseerd door een team van 30 medewerkers.

Om meer complexe projecten uit te voeren, vooral in de aanleg van kabels voor spoorinfrastructuur, werkte Appermont al een tijdje intensief samen met Van den Berg, een dochterfirma van de grote bouwgroep Besix. Die samenwerking leidt nu tot een overname. Op die manier kan Van den Berg nu rechtstreeks, met een eigen team, intekenen op grotere aanbestedingen.

Annick Martin, Managing Director van Van den Berg, legt uit: “Appermont Gebroeders, die een 100% dochter van Van den Berg zal worden, blijft vanuit Diepenbeek onafhankelijk opereren. Deze transactie is een bekroning van onze jarenlange samenwerking. De broers Stephen, Kevin en Robin Appermont zullen volop actief blijven in deze vennootschap en de volgende jaren samen met Van den Berg de verdere groei van de groep helpen uitbouwen. We zijn alvast heel blij met deze uitbreiding en heten de medewerkers van Appermont Gebroeders van harte welkom. Samen zullen we onze positie binnen het spoornetwerk verder kunnen uitbouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.