Nieuws Limburg ArcelorMittal heeft grot van Aladdin in Overpelt

ArcelorMittal heeft grot van Aladdin in Overpelt

ArcelorMittal heeft grot van Aladdin in Overpelt

Dat ArcelorMittal staal maakt, weet u uiteraard al langer dan vandaag. Maar misschien niet dat de multinational vanuit een klein kantoortje in Overpelt, bemand door 2 voltijdse en 2 deeltijdse medewerkers, jaarlijks een omzet van 25 tot 30 miljoen euro binnenhaalt? Totaal los van ALZ-Aperam in Genk, waar inox wordt gemaakt, levert ArcelorMittal Projects Belgium stalen buizen, balken, wanden en andere basismaterialen voor infrastructuurprojecten. “De zaken gaan goed,” zegt Lars Scheepjens, verantwoordelijk voor de Overpeltse vestiging. “Vorig jaar hebben we zowat 20.000 ton staal verkocht, terwijl we nu in de eerste maanden van 2011 al bijna aan hetzelfde tussentotaal zitten.” De helft daarvan (10.000 ton) komt op rekening van een grootschalig project in Zeebrugge.

Het Overpeltse verkoopkantoor, dat overigens vorig jaar erg goed presteerde in vergelijking met de andere landen, merkt een opwaartse trend in de grotere projecten. “Bij BASF, Umicore, de vaart van Gent,… alles boven 1000 ton gaat heel goed, terwijl we naar de kleinere opdrachten van 200 tot 500 ton echt moeten gaan zoeken,” zegt Lars Scheepjens nog. “Dat wijst er toch op dat de crisis nog niet helemaal voorbij is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.