Nieuws Limburg Architecten: “Elk mooi bouwproject moet showroom zijn”

Architecten: “Elk mooi bouwproject moet showroom zijn”

Architecten: “Elk mooi bouwproject moet showroom zijn”

Wie bouwplannen heeft kiest meestal een architect ‘van horen zeggen’. Nochtans zijn er in deze beroepsgroep veel verschillen qua stijl en aanpak. Een juiste ‘match’ met de klant zou dus tot een hogere tevredenheid en mooiere projecten moeten leiden.

Een groep van Limburgse architecten wil ervoor zorgen dat toekomstige bouwers bewuster voor een bepaalde ontwerper gaan kiezen. Het frustreert hen dat bij de keuze van een architect, die toch de verantwoordelijkheid draagt voor zowel de esthetische als praktische invulling van het gebouw, vaak de eerste de beste aan zijn mouw wordt getrokken. Maar om een nieuwe wc-pot te kiezen, schuimen de bouwheren en dames wel 5 zondagen alle mogelijke sanitair-winkels af…

“We willen de mensen meer kansen geven om de diverse mogelijkheden te ontdekken”, zegt Jos Tollenaers, architect-zaakvoerder bij Egide Meertens Plus Architecten. “Er zijn wel initiatieven zoals het openhuizenweekend ‘Mijn Huis Mijn Architect’ (op 23 en 24 september), maar dat is slechts éénmalig en aan een aantal beperkingen onderworpen. Vandaar dat we zelf op regelmatige basis onze gerealiseerde projecten (en werven) willen openstellen voor potentiële bouwers, kijklustigen en architectuurliefhebbers.”

Een eerste project in deze reeks wordt op 24 september getoond in Hasselt. “We gaan een rijwoning laten zien die door de specifieke architectuur een totaal ander beeld geeft dan wat mensen van een rijwoning verwachten”, aldus nog Jos Tollenaers. “Dit initiatief gaan we daarna regelmatig herhalen. We hopen dat vele collega-architecten zich aansluiten en we samen het belang en de meerwaarde van maatgerichte architectuur in de verf kunnen zetten.”

(inschrijven voor het bezoek op 24/9 kan via info@egidemeertens.be)

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.