Nieuws Limburg Architecten starten showroom met designspullen

Architecten starten showroom met designspullen

Architecten starten showroom met designspullen

Architectenbureau Klaarchitectuur opent een belevingsruimte voor creatieve, duurzame producten. Karaat, zoals de nieuwe showroom in Sint-Truiden heet, presenteert unieke items voor het interieur. Het concept fungeert ook als kunstgalerij en brasserie.

Vijf jaar nadat ze hun intrek namen in Kapel de Waterhond en daarmee op heel wat internationale belangstelling konden rekenen, begint Klaarchitectuur aan een nieuw creatief project. “Karaat is een uniek shopping- & experience-concept, vlak naast de 16e eeuwse kapel”, vertellen Gregory en Nadia. “Met onze interieurproducten willen we graag bezoekers inspireren en hen een unieke beleving bieden. Daarvoor werken we samen met merken als Piet Stockmans, Tuinch, BRDR. Krüger, Korbo en the Luxuriate. Onze maatschappij draait tegenwoordig rond wegwerpproducten en impulsaankopen. Wij kiezen voor een ander pad, waar bewuster wordt nagedacht over duurzaamheid en oorsprong. Alles wat hier staat en de deur uitgaat, is duurzaam en tijdloos. Eigenlijk zoals het vroeger was. We willen dat onze producten je vergezellen doorheen het leven en kleur geven aan je dagelijks bestaan. Elk product in Karaat heeft omwille van de details een uniek verhaal. Dat komt door het vakmanschap.”

De nieuwe showroom is nog meer. “Met onze open keuken maken we er een ontmoetingsplek van, die zorgt voor een intieme en vooral huiselijke ontvangst. Bij Karaat kunnen bezoekers een hapje eten, een glaasje drinken en zich intussen verdiepen in design en interieur. En in kunst, want we maken ook plaats voor lokale kunstenaars.” De eerste exposant is Ista Zelou, zelf afkomstig van Sint-Truiden. Ze creëert al jaren gesculpteerde schilderijen, geïnspireerd door kosmische taferelen. “Door deze dimensie toe te voegen, creëren we een kosmopolitische en eigentijdse kunstscene in onze stad”, aldus nog Gregory en Nadia. “Zeg maar een mini-Soho in Sint-Truiden waar kunst, design-art, architectuur en beleving elkaar ontmoeten. Het moet 100 procent goed zijn. Vandaar ook de naam Karaat”, besluit het duo van Klaarchitectuur.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lummen, Maasmechelen
Lummen

ZDP neemt bedrijf van Tony Kuypers over

Zolderse Dakprojecten (ZDP), het bedrijf van zaakvoerder Kristoff Wienen, heeft in Maasmechelen sectorgenoot Tony Kuypers overgenomen. "Hiermee breiden we onze… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Lummen, Maasmechelen
Lummen

ZDP neemt bedrijf van Tony Kuypers over

Zolderse Dakprojecten (ZDP), het bedrijf van zaakvoerder Kristoff Wienen, heeft in Maasmechelen sectorgenoot Tony Kuypers overgenomen. "Hiermee breiden we onze… Lees meer