Nieuws Limburg Architecten verhuizen naar Truiense kapel

Architecten verhuizen naar Truiense kapel

Architecten verhuizen naar Truiense kapel

Klaarchitectuur, het architectenbureau uit Heers, gaat verhuizen naar De Waterhond, een historische kapel in het hartje van Sint-Truiden. Het bureau van zaakvoerders Gregory Nijs en Nadia Jottard is de oude locatie ontgroeid, en dit exact 15 jaar na de oprichting. Het nieuwe kantoor van Klaarchitectuur was in de 16de eeuw allicht een schuur of woonhuis. “In 1872 bouwde de clerus het om tot kapel door een koor toe te voegen,” weet Nadia Jottard. “Later bood het onderdak aan achtereenvolgens een muziekschool en het vredegerecht.”

2 ontwerp nieuwe kapelDe voorbije 30 jaar stond het pand echter leeg. “We waren dadelijk gecharmeerd door de ligging, de architecturale beleving en de rijke geschiedenis van het gebouw,” zegt Gregory Nijs. “Daarom besloten we dit complex nieuw leven in te blazen met een investering van 500.000 euro.” De werken zullen eind 2015 helemaal afgerond zijn. Dan zal ook de verhuizing plaatsvinden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.