Nieuws Limburg Architecten willen iconisch gebouw behouden

Architecten willen iconisch gebouw behouden

Architecten willen iconisch gebouw behouden

Een groepering van architecten wil niet dat het gebouw van Het Belang van Limburg aan de Herckenrodesingel in Hasselt wordt gesloopt. Ze vinden dat het werk van de gekende architecten Luc Delhaise en Michel Jaspers moet bewaard blijven als erfgoed.

BvLgebouwVorige week werd bekend dat projectontwikkelaars Futurn en DMI Vastgoed de opdracht hebben binnengehaald om de site van Het Belang van Limburg te hervormen tot een moderne bedrijvenzone. Het was één van de pistes om alle bestaande gebouwen af te breken en een totaal nieuwe constructie te bouwen.

“Het is nochtans een pareltje van modernistische betonarchitectuur,” vindt Luc Vanmuysen van A2O Architecten. “We roepen de Stad Hasselt en het Agentschap Onroerend Erfgoed op om hetzelfde engagement en zorg te tonen voor onze modernistische architectuur, als voor ons eeuwenoud patrimonium. Ons recent architectuurverleden is ons erfgoed van morgen, en kind van zijn tijd.”

Volgens de projectontwikkelaars is er echter geen reden tot paniek. In de laatste versie van de plannen zou het kantoorgebouw van Het Belang van Limburg gewoon blijven staan en gaat alleen de grote loods van de voormalige drukkerij tegen de vlakte.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.