Nieuws Limburg Arcomet: gezond of zwaar ziek?

Arcomet: gezond of zwaar ziek?

Arcomet: gezond of zwaar ziek?

Volgens de zakenkrant De Tijd is het twijfelachtig dat Arcomet in Beringen zich nog lang de grootste onafhankelijke verhuurder van kranen ter wereld mag noemen. De redactie stoelt zich daarbij op de “zware financiële problemen” van het bedrijf. De financiële schulden lopen op tot 165 miljoen euro, schrijft de krant, waardoor het bedrijf ‘in default’ is verklaard. Dit wijst op het gevaar dat de Arcomet-groep op termijn zijn schulden niet meer kan betalen.

De krant weet bovendien dat Dirk Theyskens, zoon van de stichter en zo’n 30 jaar aan het roer van het bedrijf, vorige maand als CEO werd afgelost door de Fransman Philippe Cohet. Die moet nu een herstructurering doorvoeren. Franse investeerders hebben de meerderheid in Arcomet.

dirktheyskensDirk Theyskens reageert op het bericht in Het Belang van Limburg: “De cijfers alleen zeggen niet alles. Het bedrijf is intrinsiek gezond. Er was vorig jaar zelfs een bedrijfswinst van 6,7 miljoen euro. Er zijn voldoende middelen om de dagelijkse werking te financieren.” Tot eind dit jaar zal Theyskens, die wel nog aandeelhouder is, nog in het directiecomité van Arcomet zetelen. Hij zegt ook dat hij al langer zelf het roer wou doorgeven als CEO. Begin dit jaar vertrok al de COO en CFO, Eddy Aerts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.