Nieuws Limburg ASAP neemt Duits bedrijf van 90 miljoen over

ASAP neemt Duits bedrijf van 90 miljoen over

ASAP neemt Duits bedrijf van 90 miljoen over

HR-dienstverlener ASAP uit Genk kondigt een grote overname aan. In Duitsland werd Expertum ingelijfd, met 180 mensen, 43 kantoren en een omzet van 90 miljoen euro, behoort deze sectorgenoot tot de top 25 bij onze oosterburen.

Het is CEO Ruben Peumans menens met zijn buitenlandse expansieplannen. Expertum is de eerste, maar zeker niet de laatste internationale acquisitie voor ASAP. Eerder een eerste stap in de ambitie om een Europese speler te worden. “We willen enkel groeien met de juiste partners. Daarom nemen we louter bedrijven over met een gelijkaardige bedrijfscultuur en –visie. Bij Expertum heerst een ondernemend klimaat, met de nadruk op persoonlijke relaties en duurzame groei. Cruciaal is dat we hetzelfde uitgangspunt delen: we geloven rotsvast dat uitzonderlijk tevreden medewerkers leiden tot uitzonderlijk tevreden klanten en uitzendkrachten.”

ASAP financiert de acquisitie met eigen middelen. De Genkenaars nemen de aandelen over van private equity partner DPE (Deutsche Private Equity). Het Duitse management kijkt uit naar de groeimogelijkheden binnen de nieuwe HR-groep, zegt Jörg Stehr (CEO bij Expertum, links op de foto): “Ons bedrijf ging in 2010 van start als een ‘greenfield investering’ (nvdr. een investering waarbij een internationaal bedrijf een activiteit opstart in een nieuw land). Sinds 2013 opereren we onder de merknaam Expertum. Het bedrijf groeide altijd sterk, zowel organisch als via acquisities. Nu deze cyclus rond is, zijn we blij een nieuwe en warme thuis te vinden bij een familiale partner met een duidelijke langetermijnvisie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.