Nieuws Limburg ASAP verkoopt kantoor voor creatieve beroepen

ASAP verkoopt kantoor voor creatieve beroepen

ASAP verkoopt kantoor voor creatieve beroepen

Ritmo Art, een gespecialiseerde afdeling binnen de ASAP HR Group, is verkocht aan sectorgenoot Tentoo. Daarmee haalt de overnemer de expertise in huis om kunstenaars en andere freelancers in creatieve beroepen aan te trekken en op maat te verlonen.

Het is bijna 4 jaar geleden dat ASAP het uitzendkantoor Ritmo overnam. Dat bestond toen uit 20 kantoren met specialisatie in diverse niches, waarvan ééntje in Sint-Truiden (inhouse agentschap bij Callexcell). Eén van de Ritmo-kantoren in Antwerpen werd Ritmo Art Powered by ASAP gedoopt. Het bedrijf richt zich specifiek op de tewerkstelling van creatieve beroepers, zoals kunstenaars, muzikanten, acteurs, freelance copywriters, grafische vormgevers, enzovoort. De medewerkers hebben een jarenlange expertise in de begeleiding van deze doelgroepen.

Het is daarom dat Tentoo, onderdeel van de Nederlandse Brisker Groep, interesse toonde. “Door de sterke aanwezigheid en de gevestigde naam van Ritmo Art in de creatieve sector was het bedrijf precies de partner waar wij naar op zoek waren”, zegt Johan De Boel, directeur van Tentoo België.

Ook voor ASAP was de tijd rijp om het gespecialiseerde kantoor van de hand te doen: “We hadden voor Ritmo Art nood aan een partner die payrolling als core business voert”, aldus de directie. “Bovendien heeft Tentoo ook een dienst voor zelfstandigen met ondernemingsnummer, wat een goede aanvulling is voor het netwerk van freelancers dat we nu al bedienen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.