Nieuws Limburg ASL vliegt de groene kant uit

ASL vliegt de groene kant uit

ASL vliegt de groene kant uit

Luchtvaartmaatschappij ASL van Philippe Bodson engageert zich om de ecologische voetafdruk te versmallen. Daarvoor wordt een ambitieus project opgestart en gaat een partnership in met een Nederlandse handelaar in duurzaamheidsbeginselen.

“We beseffen dat de luchtvaart nu en in de nabije toekomst niet klimaatneutraal kan zijn”, zegt Annelie Ninaber Van Eijben, projectmanager bij ASL Group. “Toch willen we een bijdrage leveren aan een duurzame en gezonde toekomst, zowel sociaal als ecologisch. Die opdracht nemen we heel ernstig. Vandaar het project RISE, wat staat voor Responsible Initiatives for a Sustainable Environment. Het is erg ambitieus, met heel concrete engagementen.”

Het eerste is ‘CO2-offsetting’, of het compenseren van CO2-uitstoot met de CO2-vermindering op een andere plaats. “Daarnaast gaan we ons afval zoveel mogelijk beperken, fair trade-producten gebruiken, lokale leveranciers zoeken, energie besparen en duurzame energie en brandstoffen promoten”, aldus nog Annelie.

Tegelijk sluit ASL Group een partnership af met het Nederlandse bedrijf Climate Neutral Group, dat hen zal bijstaan om de doelstellingen te realiseren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.