Nieuws Limburg ATM Maaseik failliet verklaard

ATM Maaseik failliet verklaard

ATM Maaseik failliet verklaard

De handelsrechtbank in Tongeren heeft maandagvoormiddag het faillissement uitgesproken van ATM in Maaseik. Hierdoor verliezen 110 mensen hun baan. Dat bevestigt persrechter Roger Van Mol.

ATM in Maaseik maakt hydraulische kipvoertuigen voor de bouw- en transportsector en startte enige tijd geleden ook met een afdeling voor metaalconstructies. Die laatste divisie deed het redelijk goed, maar de voertuigenafdeling was mede door de crisis in slechte papieren geraakt. Daarenboven heeft ATM in tijden van economische bloei een gloednieuw bedrijfsgebouw neergezet, maar sleepte de verkoop van de oude terreinen aan. Het was de bedoeling om de gronden van de voormalige bedrijfshallen om te zetten in woonzone en deze te verkopen aan een vastgoedinvesteerder. Administratieve en politieke beslommeringen schoven dit plan op de lange baan, waardoor ATM in geldnood kwam. In 2009 werd op een omzet van 10 miljoen bijna 1 miljoen verlies geboekt.

Om zich tegen de schuldeisers te beschermen, stond de rechter meer dan een half jaar geleden het statuut van de Wet op de Continuïteit van Ondernemingen (WCO) toe. Nadat deze procedure zonder succes was afgerond, en er ook in de 2 maanden nadien geen overnemer of andere oplossing kon gevonden worden, besliste de bedrijfsleiding om vorige week de boeken neer te leggen. Als logische gevolg hiervan sprak de rechter in Tongeren maandagvoormiddag het faillissement uit. Er wordt nu een curator aangesteld.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.