Nieuws Limburg Atti bouwt volledig bedrijvenpark in Genk

Atti bouwt volledig bedrijvenpark in Genk

Atti bouwt volledig bedrijvenpark in Genk

ByAtti Bedrijvencentrum is een nieuwe locatie in Genk waar een 10-tal bedrijven zich kunnen vestigen. Eén van hen is Carrosserie Kolvan, de onderneming van initiatiefnemer Atti Dalkoz. “Het is dezer dagen niet simpel om zware investeringen te doen, vandaar dat we ook KMO-units en kantoren voor de verhuur in het nieuwe project geïntegreerd hebben”, zegt hij.

Attila Dalkoz, beter gekend als Atti, nam in 2012 Carrosserie Kolvan over toen hij daar als arbeider aan de slag was. “In de afgelopen 10 jaar hebben we de zaak kunnen uitbouwen tot een gerespecteerde, goed draaiende business”, zegt hij. “We willen nu verder doorgroeien, en daar is een nieuwe accommodatie en moderne materialen voor nodig. We hebben de oude gebouwen afgebroken en een volledig nieuw project gerealiseerd, goed voor een investering van totaal 1,5 miljoen euro. In de eerste plaats voor onszelf, want ik ben 40 jaar en wil samen met mijn mensen graag de resterende jaren in comfortabele omstandigheden kunnen werken. Daarenboven creëren we ook ruimte voor andere bedrijven die zich hier willen vestigen. De aanpalende KMO-units, kantoren en een winkelruimte, die samen het ByAtti Bedrijvencentrum vormen, staan open voor de verhuur. In totaal kunnen we hier een tiental ondernemingen een nieuwe thuis bieden.”

Dat een carrosserie fors investeert is misschien een verrassing, gezien de sector het erg moeilijk heeft door een gebrek aan goed opgeleide vakmensen. “Dat probleem ken ik maar al te goed”, aldus Atti Dalkoz. “Ik geef zelf les in het volwassenenonderwijs om de vele geïnteresseerden de kneepjes van het vak bij te brengen. De diverse modules kunnen op veel belangstelling rekenen, maar als je het hele traject wilt volgen, ben je minstens 5 jaar in opleiding. Dat is voor veel cursisten te lang, en daarom gaan ze vaak een andere richting uit. En dat is heel jammer, want zo blijft de instroom heel beperkt.”

Maar Attila zet dus door. “Uiteraard, we kijken positief naar de toekomst. De waardering van onze klanten is groot en de nieuwe infrastructuur gaat vleugels geven. We kunnen er voor een aantal jaren tegen!”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.