Nieuws Limburg Australiërs en LRM gaan methaangas uit mijnen halen

Australiërs en LRM gaan methaangas uit mijnen halen

Australiërs en LRM gaan methaangas uit mijnen halen

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM en het Australische, beursgenoteerde energiebedrijf Dart Energy Limited maken de volgende 3 jaar samen een budget van 10,3 miljoen euro vrij om methaangas te gaan ontginnen in het Kempisch steenkoolbekken. Beide partijen richten hiervoor de nv Limburg Gas op. Indien de tests slagen, zullen ze vervolgens daadwerkelijk met de ontginning starten. In Noord-Amerika en Australië wordt er al veel langer methaangas uit de steenkoollagen gehaald. In Europa gebeurt dat vooralsnog niet. Het VITO in Mol heeft nochtans berekend dat er in Limburg een theoretisch potentieel van 7 miljard m3 aan ontginbaar methaangas aanwezig is. Dit komt overeen met een gemiddeld verbruik van 175.000 gezinnen over een periode van 20 jaar. Ofwel het verbruik van meer dan de helft van alle Limburgse gezinnen.

Limburg Gas zal in een eerste fase de zones met het meeste potentieel in kaart brengen en locaties voor de eerste proefboringen selecteren. Na het verkrijgen van de nodige vergunningen zal hier een pilootontginning opgestart worden.

“Vandaag hebben we een wereldspeler op vlak van methaangasontginning kunnen overtuigen om samen met ons te investeren in de toekomst van Limburg,” zegt Stijn Bijnens, algemeen directeur LRM. “De expertise, ervaring en middelen van Dart Energy stellen ons in staat om de potentiële gasvoorraad optimaal aan te boren. Deze samenwerkingsovereenkomst is het beste bewijs dat Limburg over de troeven beschikt om te fungeren als labo voor vernieuwende technologieën.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.