Nieuws Limburg Australiërs gaan rijstpap uit Zonhoven eten

Australiërs gaan rijstpap uit Zonhoven eten

Australiërs gaan rijstpap uit Zonhoven eten

De zuivelfabriek Limelco in Zonhoven heeft een groot contract afgesloten voor de levering van rijstpap aan Woolworths, de groote supermarktketen van Australië. “We hadden al langer beslist om eens verder te kijken dan België en de ons omringende landen,” zegt Operations Manager Kim Machiels. “De eerste stap daarin was een beurs in Amsterdam, waar we uitstekende contacten konden leggen. Sneller dan verwacht is hier de overeenkomst met Woolworths uitgekomen. We gaan voor hen 1,4 miljoen blikken rijstdessert leveren, zowel voor Australië als Nieuw-Zeeland. De productie is deze week gestart. In de eerste fase loopt het contract voor een jaar, maar we praten al over verlenging. Woolworths houdt alvast een goed gevoel over aan onze samenwerking, want ze willen ook praten voor leveringen aan Zuid-Afrika en andere landen waar zij actief zijn.”

Limelco heeft de smaak van de verre export te pakken, want ook andere markten tonen interesse. “De Amerikanen zijn hier geweest uit interesse voor onze melkdranken,” zegt Kim Machiels nog. “En ook uit andere landen krijgen we al gerichte aanvragen. We hopen dat we met deze bestelling van Woolworths vertrouwen kunnen winnen en de basis hiermee is gelegd voor verdere buitenlandse expansie.”

Limelco is de vroegere fabriek van Lilac in Zonhoven. Al bijna 3 jaar behoort ze tot de zuivelgroep Incopack van Gilbert Nijs. Er werken zo’n 150 mensen in Zonhoven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.