Nieuws Limburg Autogroep Bruyninx overgenomen

Autogroep Bruyninx overgenomen

Autogroep Bruyninx overgenomen

De Antwerpse holding Alcopa, eigendom van de ondernemersfamilie Moorkens, heeft de Hasseltse autogroep Bruyninx overgenomen. Dat schrijft De Tijd. Bruyninx is via garages als Limauto, Autogarden, Garage Bruyninx of Rik Leyssen, verdeler van merken als Peugeot, Citroën, Fiat, Opel, Lancia en Fiat Professional (bedrijfswagens). Recenter zijn ook Alfa Romeo, Jeep, Chrysler en Dodge erbij gekomen. Details over de transactie zijn nog niet bekend. Het is niet duidelijk of Alcopa alle aandelen overneemt of nog een percentage bij de huidige eigenaars laat. Groep Bruyninx is nu nog eigendom van ING België (43,49%), de LRM (33,62%) en de familie Bruyninx zelf (20,69%). Met een omzet van 117 miljoen euro en 220 personeelsleden is Bruyninx één van de grootste verdelers van wagens in België.

De familie Moorkens is -naast tientallen andere activiteiten- al sinds vele jaren invoerder van automerken. Hun Alcopa-holding verdeelt vandaag diverse grote merken, als Ford, Opel, Toyota of Nissan en heeft ook enkele concessies van de Volkswagen-groep.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.