Nieuws Limburg Autohandelaar-kasteelheer Claes overleden

Autohandelaar-kasteelheer Claes overleden

Autohandelaar-kasteelheer Claes overleden

In Hasselt is op 1 mei Sebastien Claes overleden. De ondernemer werd 87 jaar. Hij maakte zijn fortuin als onafhankelijk Mercedes-dealer en investeerde vervolgens in vastgoed. Daar hoorde ook het kasteel van Rapertingen bij, dat hij enkele maanden geleden verkocht aan Truienaar Amaury Verelst.

Sebastien Claes was afkomstig van Balen en belandde door zijn legerdienst in Hasselt. Daar vond hij zijn vrouw en startte hij zijn eerste zaak. “Het begon met de verkoop van fruit, maar hij schakelde snel over naar auto’s als onafhankelijk Mercedes-dealer”, vertelt zijn dochter Sonja in Het Belang van Limburg. “In 1967 opende hij zijn eerste toonzaal in Rapertingen, waar vandaag het Chinees restaurant is gevestigd. Amper vijf jaar later was er al een groter gebouw, waar vandaag de Cardoen-toonzaal in ondergebracht is.”

Pol, zoals hij door de meeste mensen werd genoemd (Hij wijzigde zelf zijn naam naar Sebastien omdat hij dat liever hoorde), investeerde de opbrengsten in vastgoed. Zijn portefeuille, die zo’n 49 panden en bouwgronden bevatte, werd in februari jongstleden verkocht aan vastgoedmakelaar Amaury Verelst. Het kasteel van Rapertingen, waar Claes woonde en overleed, behoorde eveneens tot de transactie. Hij realiseerde zijn droom om ooit dit pand te kopen en er te gaan wonen.

Sebastien Claes was niet alleen een succesvol ondernemer, hij was ook actief in het verenigingsleven. Zo steunde hij de lokale voetbal- en wielerclub, én de vogelbond. Hij was tevens een fervent jager.

Familie en beste vrienden brengen hem een laatste groet, nu zaterdag in het kasteel van Rapertingen. Onze blijk van medeleven gaat uit naar de talrijke familieleden, zakenrelaties en kennissen van Sebastien Claes.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.