"Automotive komt in onze vijver vissen"

Na een overgangsjaar 2009 gaat het weer een heel stuk beter met Loomans Plastics uit Lommel. "De daling van de grondstofprijzen en uiteraard ook wel de crisis hebben ons een beetje parten gespeeld," zegt gedelegeerd bestuurder Jackie Loomans. "We merken bovendien dat een aantal spelers die vroeger toeleverancier waren van de automotive-sector nu in onze vijver komen vissen. Aangezien hun machinepark vaak al afgeschreven is, kunnen zij de prijzen drukken."

Die lichte terugval weerhield Loomans niet van bijkomende investeringen. "Het afgelopen jaar hebben we nieuwe machines gekocht en verder geautomatiseerd," zegt de bedrijfsleider nog. "Zo konden we ook de kosten wel wat drukken. Het afgelopen jaar was alvast iets beter, met een omzetstijging van 15%." Daarmee komt Loomans Plastics uit op bijna 22 miljoen euro. Een aantal nieuwe belangrijke projecten zitten in de pijplijn. "Meer nieuws hierover hopen we medio januari wereldkundig te kunnen maken".

Loomans maakt allerlei plastic toepassingen, vooral voor de voedings- en cosmetica-industrie. Het gaat bijvoorbeeld om de plastic dopjes van spuitbussen of deodorant. Klanten zijn onder meer Nivea en Dove. Er werken momenteel zo'n 80 mensen in het bedrijf, inclusief de uitzendkrachten.

Eigenaar Jackie Loomans geniet ook enige bekendheid als rallyrijder en veelvuldig deelnemer aan de woestijnrally Parijs-Dakar. Ook dit jaar is hij opnieuw van de partij op het klassieke parcours.