Nieuws Limburg Avnet heeft 140 arbeidscontracten klaar liggen

Avnet heeft 140 arbeidscontracten klaar liggen

Avnet heeft 140 arbeidscontracten klaar liggen

Het distributiebedrijf Avnet Logistics in Tongeren gaat tegen begin volgend jaar tussen 110 en 140 extra mensen in dienst nemen. Avnet wil een grondige transformatie ondergaan en zich specifiek gaan richten op de verdeling van halfgeleiders en microchips.

Het nieuws werd bekendgemaakt door de Vlaamse regering, die welgeteld 1,071 miljoen euro strategische transformatiesteun toekent aan Avnet Logistics. De multinational verdeelt vandaag vanuit Tongeren vooral elektronica en onderdelen voor de automobielsector, maar wil zich nu toeleggen op een specifieke niche. De vraag naar elektronica voor voertuigen (zoals die van fabrikanten als Melexis) stijgt exponentieel en vereist een bijzondere expertise. Tot dusver bestond in Tongeren geen afdeling hiervoor, maar daar komt nu verandering in.

De bijkomende business unit zal veel extra mankracht vereisen. In het aanvraagdossier van de subsidies, wordt gewag gemaakt van 140 bijkomende jobs. Die ambitie wil de Vlaamse regering graag ondersteunen met een bijdrage van meer dan een miljoen euro. Het geld wordt onder meer gebruikt om de infrastructuur bij Avnet in Tongeren aan te passen zodat de nieuwe activiteit probleemloos van start kan gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.