Nieuws Limburg Axelle Henrard stapt in eigen familiebedrijf

Axelle Henrard stapt in eigen familiebedrijf

Axelle Henrard stapt in eigen familiebedrijf

Vanaf september zal Axelle Henrard, directeur eigenaars-ondernemers bij Voka Limburg, het bedrijf van haar vader overnemen en verlaat ze de werkgeversorganisatie. Ze werkte er acht jaar en heeft nu dus zelf de ondernemersmicrobe te pakken. “Deze opportuniteit kon ik niet laten liggen. Als geen ander ken ik het belang van een goede bedrijfsoverdracht en dat moment is nu gekomen”, zegt ze.

Axelle Henrard neemt samen met haar broer Max, de firma A+ Automation over van hun vader Nico. A+ Automation is een specialist in elektrische automatisering van processen en transport voor de food & beverage-industrie, milieu en automotive.

“Mijn broer en ik vullen elkaar perfect aan”, vertelt Axelle. “Hij is al enkele jaren actief in de onderneming en is technisch geschoold. Ik zal mijn tanden zetten in de verdere groei van de organisatie. Mijn vader Nico geeft ons deze kans en blijft nog enkele jaren aan boord, zodat zijn jarenlange ervaring in de sector niet verloren gaat.”

“Ik ben Voka erg dankbaar voor de kansen die ze mij boden”, blikt ze terug op de afgelopen 8 jaar. “Ik heb ontzettend veel geleerd, omdat ik net middenin het ondernemerschap stond, en vanaf de eerste rij problemen kon waarnemen én oplossen.”

Johann Leten is tegelijk fier en somber dat hij één van zijn directeurs verliest. “Kiezen om te ondernemen is eigenlijk het grootste compliment voor ondernemerschap”, zegt de gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. “Axelle krijgt een unieke kans die ze met beide handen moet grijpen. Dat heeft ze ook steeds binnen onze organisatie gedaan. Op acht jaar tijd is ze gegroeid naar een directeursfunctie en hielp ze onze organisatie met het ondersteunen van de Limburgse ondernemers. Daar zijn we haar erg dankbaar voor.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hasselt
Hasselt

Zwitsers zuigen Zappware op

Zappware, de Limburgse onderneming die wereldwijd hard- en software voor digitale tv levert, is volledig overgenomen door het Zwitserse investeringsfonds… Lees meer

Hamont-Achel
Hamont-Achel

Even appen, en binneuhhhh!

Het Noord-Limburgse bedrijf PorteQ heeft een eigen app ontwikkeld om poorten en deuren vanop afstand met een smartphone te bedienen.… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.