Nieuws Limburg B+ kaapt prestigieuze prijs weg

B+ kaapt prestigieuze prijs weg

B+ kaapt prestigieuze prijs weg

Het Genkse architectenbureau B+ mag een nieuwe onderscheiding in de kast bijschuiven. Na de Limburgse Architectuur Award prijkt nu ook de Belgian Building Award op de erelijst van zaakvoerder Ruben Braeken en zijn team.

Het was op Batibouw in Brussel dat architectenbureau B+ uit Genk de Belgian Building Award in ontvangst mocht nemen. Meer bepaald werd de hoofdprijs in de categorie Sustainability toegekend voor het project van de verbouwing van de Sint-Albertusschool in Zwartberg. De hervorming van de school tot een multifunctioneel ontmoetingscentrum sprak duidelijk tot de verbeelding van de jury.

In het gebouw zijn (een deel van) de klassen omgevormd tot danslokalen, een polyvalente zaal, flexibele ateliers, opvanglokalen voor kinderen en jongeren en lokalen voor een jeugdbeweging. “De wijk heeft geen centraal ontmoetingspunt en de stad Genk wilde dat veranderen”, zegt Ruben Braeken, zaakvoerder van B+ architecten. “Het moest een plaats worden waar buurtbewoners zich thuisvoelen. En daar zijn we goed in geslaagd.”

“Het is zeker een mooie erkenning en betekent een stap verder in de groei van ons kantoor”, besluit Ruben Braeken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.