plastiflex

Baas van Bicky Burger koopt buizenfabriek voor Berings bedrijf

Plastiflex, een bedrijf uit Beringen dat slangen en plastieken spuitgietdelen maakt voor de wereldmarkt, heeft een fabriek met 100 werknemers in Turkije overgenomen. Daarmee overschrijdt de groep, die eigendom is van het Britse investeringsfonds IK Partners, de kaap van 1.000 personeelsleden. IK Parnters nam eerder dit jaar al GoodLife Foods over, producent van snacks als Bicky Burger, Mexicano en Beckers.

Plastiflex Group, met hoofdzetel in Paal-Beringen, telt 9 fabrieken, waarvan 2 in China en 2 in Noord-Amerika. Er werken zo'n 1.000 mensen, die een geconsolideerde omzet draaien van 130 miljoen. De meest recente aanwinst van die 9 vestigingen is R-Vent Medikal, een Turkse producent (uit Izmir) van (voornamelijk) producten voor anesthesie. Zij gaan nu de premium slangen en componenten van Plastiflex gebruiken om zo een totaalpakket van afgewerkte circuits voor ziekenhuizen en andere medische voorzieningen te kunnen aanbieden.

Piet Gruwez, CEO van de Plastiflex Groep, is blij met de aanwinst: “Deze overname is een nieuwe stap in ons traject om onze healthcare-klanten een one-stop-shop te zijn. We zien sterke synergieën met onze Turkse partner.”

De transactie wijst op de ambitie van de aandeelhouders, die twee jaar geleden aan boord kwamen van de Plastiflex Group. Daarmee diversifieert eigenaar IK Partners de portefeuille. Enkele maanden geleden nam IK Partners nog een totaal ander bedrijf over: de fabriek van snacks met merken als Bicky Burger, Mexicano en (Lekkers van) Beckers. Niks om via een plastieken buis naar binnen te spelen...