Nieuws Limburg Bakker uit Helchteren naar Europees Kampioenschap

Bakker uit Helchteren naar Europees Kampioenschap

Bakker uit Helchteren naar Europees Kampioenschap

In het Franse Nantes wordt vanaf volgende zaterdag Les Pellons D’Or georganiseerd, een wedstrijd die geldt als het Europees Kampioenschap voor bakkers. Het Belgische team bestaat uit 3 meesterbakkers, waaronder Kenneth Van Hoesen uit Houthalen-Helchteren. Hij is door de bondscoach geselecteerd om de koffiekoeken (viennoiserie) voor ons land te fabriceren.

Er zijn 9 landen die meedoen aan het kampioenschap, dat om de 2 jaar georganiseerd wordt. België kon slechts 1 keer in de geschiedenis een medaille wegkapen, toen ons nationaal drietal in 2013 het goud meegraaide. Per land staat 1 bakker in voor het brood, 1 voor de viennoiserie en 1 voor een sierstuk volgens een bepaald thema. Coach Robert Inghelram neemt Kenneth Van Hoesen van Het Bakkerspunt in Helchteren mee om de koffiekoeken te maken. Hij krijgt 7 uur de tijd om 6 producten te fabriceren die de jury zal bepalen.

Het sierstuk moet in het teken staan van een lokaal sprookje. België heeft gekozen voor het verhaal van de Indische waterlelie’s, geschreven door Koningin Fabiola. Maandagavond laat weten we of Kenneth een medaille mee naar Limburg brengt…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.