Nieuws Limburg Baldewijns vindt alternatieve locatie in Beringen

Baldewijns vindt alternatieve locatie in Beringen

Baldewijns vindt alternatieve locatie in Beringen

Baldewijns & Co uit Hasselt, actief in grondwerken, afbraak en recyclage, gaat een nieuwe hoofdvestiging bouwen in Beringen. Daar heeft het bedrijf de ruimte gekregen om de groeiplannen te realiseren. Er komen 110 nieuwe jobs bij. De investering bedraagt 10 miljoen euro.

Baldewijns & Co is sinds jaar en dag gevestigd achter bloemenzaak Thomas, maar kon daar helemaal niet uitbreiden. Er werd een nieuwe site gekocht in Stokrooie, waar grote plannen voor groei op tafel lagen. Maar dde afwikkeling van het vrachtverkeer door de dorpskern bleek niet ideaal. Er werd gezocht naar een alternatief, en dat is nu Beringen geworden.

“Na tien jaar intensief zoeken hebben we eindelijk een plekgevonden waar we onze groei op lange termijn kunnen verzekeren”, aldus zaakvoerder Steven Lisens. “In deze 10 jaar kende de omzet nagenoeg een verdrievoudiging. De oorspronkelijke locatie aan
de Veldstraat in Kuringen had zijn grenzen al langer bereikt, en ook de vestiging aan de Albertkanaalstraat in Stokrooie zal binnen afzienbare tijd op maximale capaciteit draaien. In totaal betekent dat werk voor een zestigtal mensen. Maar om de
continuïteit van die sterke groei te kunnen blijven garanderen was er nood aan extra ruimte.”

En die vond Baldewijns & Co uiteindelijk in Beringen. “Onze nieuwe uitvalsbasis moest en zou aan het water liggen”, licht Steven Lisens toe. “Onze activiteiten situeren zich in
belangrijke mate op de as Antwerpen-Luik en nemen almaar grotere omvang aan. Vervoer via het water is in deze tijden dan ook de enige verantwoorde optie en de vijf hectaren industriegrond die we nu aan het Albertkanaal in Beringen kunnen verwerven, past dus perfect in dat plaatje. Materialen die van grote werven komen om hier verwerkt en gerecycleerd te worden, kan je onmogelijk allemaal over de weg transporteren. Hier zitten we op een industrieterrein dat perfect is afgestemd op onze noden. En dat ons ook in de toekomst perspectieven biedt om nog verder uit te breiden. Wij zijn het stadsbestuur van Beringen dan ook heel dankbaar voor de opportuniteit en de medewerking die we hier krijgen.”

De nieuwe terreinen in Beringen bieden meteen ook een oplossing voor de hoofdzetel in Hasselt-Kuringen, die verdwijnt. Ook voor de vestiging aan het kanaal in Stokrooie heeft Baldewijns een duidelijke visie. “De aanwezige capaciteit blijft behouden, maar zal enkel nog fungeren voor de bediening van kleinere en lokale werven. Ecologisch gezien is dat gewoon de meest verantwoorde oplossing. De voorziene omleidingsweg naar de nieuwe brug over het Albertkanaal en de aanleg van een nieuwe laad- en loskade, voorzien in 2019, zullen het centrum van Stokrooie van het vrachtverkeer ontlasten.”

Begin 2020 wil Baldewijns verhuizen naar de nieuwe hoofdzetel. “Op termijn verwachten we een jobcreatie voor ongeveer 110 personen. De hele operatie omvat een investering van om en bij de 10 miljoen euro.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.