Nieuws Limburg BAM slankt af, gevolgen Betonac onbekend

BAM slankt af, gevolgen Betonac onbekend

BAM slankt af, gevolgen Betonac onbekend

De Nederlandse bouwgroep BAM gaat 650 banen schrappen, vooral kantoorfuncties in Nederland. Betonac in Sint-Truiden, dat ook tot de groep behoort, zal vermoedelijk gespaard blijven. De zes bouwmaatschappijen in België komen onder één directie te staan en zullen BAM Belgium gaan heten.

De reorganisatie is onderdeel van een plan om 100 miljoen euro aan kosten te besparen. De beursgenoteerde groep wil zo de resultaten verbeteren. De jobs zullen vooral in Nederland worden geschrapt. Wereldwijd stelt de groep 23.000 mensen tewerk.
In ons land is BAM actief met Interbuild in Wilrijk, Galère in Luik, BAM Technics (verschillende vestigingen), CEI-De Meyer (Brussel, Gent en Zele), Kaïros in Wilrijk en Betonac in Sint-Truiden. Daarnaast beschikt de groep nog over BAM Mat, de magazijnen en onderhoudscentra van de Belgische groep, met vestigingen in Sint-Truiden, Gent en Luik. In totaal werken er meer dan 2.000 mensen voor de groep in ons land. Betonac telt 290 medewerkers.
Alle Belgische vestigingen komen onder één centrale directie te staan, met Marc Peeters als CEO.

bam trucks betonac“We hebben nog geen details over de gevolgen voor Betonac,” zegt ACV-secretaris Dirk Coninckx. “Naar ons aanvoelen zullen de jobs bij de arbeiders gespaard blijven. BAM vindt een regionale aanwezigheid immers cruciaal. Mogelijk zullen er wel gevolgen zijn voor de kaderleden, omdat er maar één Belgische directie zal overblijven. Die stond al een paar maanden in de steigers.”
Marc Peeters is sinds 2007 CEO bij CEI-De Meyer en sinds november 2008 van Betonac. Hij is voorzitter van de Vereniging van Belgische Aannemers (VBA).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.