Nieuws Limburg Bandag gaat investeren ondanks lichte terugval

Bandag gaat investeren ondanks lichte terugval

Bandag gaat investeren ondanks lichte terugval

Bandag Europe in Dilsen-Stokkem heeft in het voorbije boekjaar een beetje gas moeten terugnemen. De omzet daalde van 49 naar 47,5 miljoen euro. De start was veelbelovend, maar naar het einde van 2014 liep de verkoop sterk terug. De reden was vooral de concurrentie uit China. Waar Bandag loopvlakken maakt voor banden die al gebruikt werden, werd de markt verstoord door goedkope, volledig nieuwe banden uit Azië. Van de winst bleef er na belastingen 239.000 euro over. Daarnaast werd het eigen vermogen met 5 miljoen verminderd voor een vergoeding aan het kapitaal (Bridgestone Europe).

Bridgestone-BandagOndanks de lagere omzet, blijft Bandag Europe niet bij de pakken zitten. In 2014 werden er een aantal projecten in gang gezet die moeten tegemoet komen aan de hogere kwaliteitseisen van de klanten. Hiervoor worden er dit jaar de nodige investeringen gedaan.

Het personeelsbestand bij Bandag blijft ongeveer gelijk (zelf lichtjes toegenomen), en schommelt rond 155 personen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.