Bart Claes is bij de les

Als eerste in rij mocht Bart Claes, CEO van JBC, maandag voor een volle klas zijn verhaal doen over wat ondernemen nu precies inhoudt. In de komende 6 weken zullen nog 349 andere ondernemers en managers aan maar liefst 13.000 leerlingen in Vlaanderen gaan uitleggen wat het is om een bedrijf te starten en welke uitdagingen er bij komen kijken om de zaak draaiende te houden.

bart claes voor de klasBart Claes had voor de jongeren een duidelijke boodschap bij: "Durf dromen, heb geen schrik om op je bek te gaan, ga volop voor je doelen en zet door. Elke jongere is in staat ondernemend gedrag te ontwikkelen. Om een nieuw bedrijf te starten en levend te houden, zijn ‘entrepreneurs’ nodig. Maar ‘intrapreneurs’ zijn evenzeer van belang voor de uitdagingen van morgen: ondernemende werknemers die binnen een bedrijf initiatiefrijk en creatief zijn, die risico’s durven nemen binnen het bedrijf waar ze actief zijn."

De les van Bart Claes was de kick-off van het project Ondernemers voor de Klas, dat destijds is ontstaan bij VKW Limburg. Naast Bart Claes (JBC) staan gouwgenoten op het programma als Ben Spaas (Spaas kaarsen), Jeffry Lambrechts (Lambrechts) en Dirk Borghs (Datywyler). Elders in Vlaanderen spreken toppers als Herman Van de Velde (Van de Velde), Martine Reynaers (Reynaers Aluminium), Karel Cardoen (Cardoen), Wouter De Geest (BASF Antwerpen) en Dirk Coorevits (Soudal).

"De doelstelling bij het begin was om de bewustwording van het belang van ondernemerschap én ondernemingszin bij jongeren te verhogen en het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers te vergroten," aldus Jos Stalmans van VKW Limburg. "Daarnaast wil Ondernemers voor de Klas ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten. We zijn blij dat ons project is opgepikt door Vlajo en dit nu overal in Vlaanderen breed gedragen wordt."