Nieuws Limburg Bart Claes: "Neen, ik ben niet failliet!"

Bart Claes: "Neen, ik ben niet failliet!"

Bart Claes: "Neen, ik ben niet failliet!"

Het cateringbedrijf Bart Claes heeft al enkele maanden te maken met een geruchtenstroom over een mogelijk faillissement. Omdat de verhalen bleven opduiken heeft Bart Claes besloten om met een krachtig signaal naar buiten te komen. De klanten ontvingen hierover een nieuwsbrief. “Aanvankelijk dachten we dat de wind wel zou overwaaien als we dag in dag uit kwaliteit op tafel zouden blijven brengen. Maar dat blijkt niet voldoende. De geruchten blijven nazinderen en sommige klanten zijn ook ongerust. Daarom dat we hierrond nu toch communiceren.”

De Barrier
Bart Claes geeft klaar en duidelijk aan dat de verhalen rond een faillissement volledig uit de lucht gegrepen zijn. Maar hij is wel de eerste om toe te geven dat het bedrijf twee zware jaren achter de rug heeft. “Nadat we midden 2009 al waren verhuisd naar het Concept Center in Genk, hebben we de voorbije twee jaar ook nog eens drie restaurants geopend en zes feestlocaties aan onze portefeuille toegevoegd. Dit gebeurde niet altijd in de gedroomde omstandigheden, maar wanneer een prachtige locatie als de Barrier in Houthalen op de markt komt, mag je niet te lang twijfelen. Verder hebben we ook nog enkele concessies kunnen binnenhalen, waaronder die voor C-Mine in Genk, voor een periode van 15 jaar. Al deze nieuwe projecten hebben natuurlijk elk hun opstartproblemen. Je implementeert er je eigen bedrijfscultuur, je investeert in mensen, in machinerie, in infrastructuur… Maar vooraleer je een zaak echt op de rails hebt, ben je al snel een jaar verder. Daarmee dat ons bedrijf in die periode een minder goed resultaat heeft geboekt. Maar we hebben tegelijkertijd wel een solide basis gelegd, waar we dit jaar al de vruchten van plukken.”

Ook fouten gemaakt

Bart Claes Catering is een bedrijf dat regelmatig in de spotlights staat met zijn verwezenlijkingen. En nu ontdekt men dus ook de keerzijde van die medaille. “Hoge bomen vangen veel wind, daar zijn we nu wel achter gekomen. Maar we hebben vertrouwen in de toekomst. We hebben veel geleerd uit de voorbije twee jaren en we staan momenteel op vlak van capaciteit en mogelijkheden beter dan ooit. Maar toch we hebben ook fouten gemaakt. Zo hebben we met het idee gespeeld om ook logistiek heel wat zelf te gaan doen. Maar daar zijn we van teruggekomen om ons opnieuw te focussen op onze core-business. Zorgen dat onze locaties draaien, en dat er culinaire kwaliteit op tafel komt.”

Bart Claes Catering heeft nu een periode van twee jaar consolidatie ingelast. Er zullen dus geen grote investeringen meer bij komen voor het eind van 2012. Tot dan wordt er volledig gefocust op de dagelijkse kwaliteit. “Een mooi voorbeeld daarvan was onlangs nog te zien tijdens de BEA-Awards. En ook eind augustus zullen we ons ten volle kunnen tonen tijdens Tres Chic in Hasselt, een evenement dat vorig jaar 25.000 bezoekers lokte. Maar ook tussen deze grote kleppers door is de agenda mooi gevuld. Terwijl de rest van de eventsector relatief stilvalt tijdens de vakantieperiode, doen wij verder met privéfeesten in onze eigen locaties. Vanaf september gaan de bedrijfsevenementen dan weer volop van start.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.