Bart Claes opent zomers café in Diepenbeek

Het Vijvercafé is de naam van een nieuwe horecazaak in Diepenbeek. Ondernemer Bart Claes (Gustus) gaat tijdens de zomermaanden in de tuin van feestzalencomplex 't Driessent een pop-up bar openhouden.

driessent tuin"De parktuin van 't Driessent is 2 hectare groot," vertelt Bart Claes. "We gaan er de sfeer creëren die je terugvindt in de stadsparken van wereldsteden. De stijl is vintage. Zo zijn de schorten en strikjes van de kelners gemaakt van gerecycleerde jeans. In dat decor kan het grote publiek genieten van straattheater, kinderanimatie en andere attracties. Het is de bedoeling dat de gasten zichzelf bedienen in een ongedwongen en ontspannen sfeer. Ze delen hun grote fles bier of wijn met de andere tafelgenoten. Strandmatjes, ligstoelen en fris gekoeld water staan gratis ter beschikking."

In het Vijvercafé zullen ook themadagen georganiseerd worden. "Op donderdagen is het thema Music & Burgers," legt Bart Claes uit. "De bezoekers stellen zelf hun hamburger samen en kunnen indien gewenst ook zelf hun vlees grillen."

vijvercaféBij regenweer is het café geopend in de chalet en een aanpalende tent, die samen plaats bieden aan 125 mensen.