Nieuws Limburg Bart Claes vraagt bescherming schuldeisers

Bart Claes vraagt bescherming schuldeisers

Bart Claes vraagt bescherming schuldeisers

De roddels over een nakend faillissement eerder dit jaar hebben de NV Bart Claes geen deugd gedaan. “De geruchtenmolen is inmiddels wel gestopt, maar de hele affaire heeft ons duidelijk schade toegebracht,” stelt Bart Claes. “En ondanks een goed gevuld orderboek en de kwaliteit die we leveren, voelen we dat de onzekerheid blijft. En natuurlijk spelen ook de economische omstandigheden niet in ons voordeel.”

“Met de feestperiode voor de deur zien wij ons daarom genoodzaakt om in de eerste plaats onze klanten gerust te stellen. Hun feest of evenement mag niet in het gedrang komen.”

Om die garantie te kunnen geven vroeg de NV Bart Claes vrijdagmiddag bij de Rechtbank van Koophandel van Tongeren de gerechtelijke reorganisatie aan in het kader van de Wet betreffende de Continuïteit van de Ondernemingen (WCO). Dat betekent dat de NV Bart Claes een tijdelijke bescherming vraagt met het oog op een geplande herstructurering. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf al aan dat de snelle en continue groei van de jongste jaren deze grondige herstructurering noodzakelijk maakte.

“Dit valt me zwaar,” bevestigt Bart Claes, “natuurlijk had ik het ook liever anders gezien. Maar alleen op deze manier kan ik de noodzakelijke voorwaarden creëren om alle feesten onder optimale omstandigheden te kunnen blijven verzorgen. Daarnaast moet dit ons toelaten om de aangevatte herstructurering onder strikt gerechtelijk toezicht en in alle openheid te kunnen voortzetten. In het belang van alle betrokken partijen.”

Het verzoek tot de gerechtelijke reorganisatie heeft voor alle duidelijkheid alleen betrekking op de exploitatievennootschap NV Bart Claes en dus niet op de acht andere vennootschappen rond de ondernemer. Tot aan de uitspraak door de Rechtbank van Koophandel van Tongeren zal het bedrijf hierover niet verder communiceren.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.