Nieuws Limburg Bart Claes wil bescherming verlengen tot 1 september

Bart Claes wil bescherming verlengen tot 1 september

Bart Claes wil bescherming verlengen tot 1 september

De cateringgroep rond Bart Claes heeft bij de handelsrechter een verlening van de bescherming tegen de schuldeisers gevraagd tot 1 september. Er is ook een herstelplan voorgelegd dat aan de schuldeisers wordt voorgelegd. De rechtbank spreekt zich volgende maandag uit. In november vorig jaar vroeg de nv Bart Claes in Genk, het spilbedrijf van de gelijknamige restaurant- en cateringgroep, bescherming aan tegen de schuldeisers. Bedoeling was om intussen de financiële situatie van het bedrijf recht te trekken.

De rechtbank besloot een paar weken later om die bescherming toe te kennen voor een redelijk korte periode, met name tot 15 februari. Tegen eind januari moest Claes ook met een oplossing op de proppen komen.

Plan
Dat plan is nu voorgelegd. Details zijn niet bekendgemaakt. Volgens persrechter Roger Vanmol behelst het plan onder meer een mogelijk akkoord met de schuldeisers over een gedeeltelijke kwijtschelding. Bart Claes vraagt nu voorts een verlenging van de beschermingsperiode tot 1 september 2012.

De rechtbank houdt haar beslissing alavst in beraad tot volgende maandag. Over het algemeen zijn er drie opties: de rechter kan oordelen dat het plan voldoende is, de schuldeisers voor een stemming samenroepen en een verlenging toekennen. Een andere optie is dat de rechter oordeelt dat het plan niet voldoet, en vraagt om het bij te sturen. In het ergste geval kan de rechtbank besluiten om het faillissement uit te spreken, bijvoorbeeld als één van de schuldeisers dat zou vorderen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.