Nieuws Limburg Bart Dessent (Ewals Cargo Care): “Blijf trouw aan je visie”

Bart Dessent (Ewals Cargo Care): “Blijf trouw aan je visie”

Bart Dessent (Ewals Cargo Care): “Blijf trouw aan je visie”

Ewals Cargo Care uit Genk is een logistieke dienstverlener. Het bedrijf optimaliseert de goederenstroom van haar klanten en zet sterk in op innovatie.

05_Dessent BartBart Dessent, ICT-manager van Ewals Cargo Care: “Wij innoveren op 3 gebieden: in logistieke concepten, in IT en in equipment. Met equipment bedoelen we onze trailers. Onze meest recent model is de mega huckepack XLS trailer waarmee we bulkgoederen zoals banden heel efficiënt kunnen transporteren via weg en spoor. Op IT vlak heeft Ewals Cargo Care haar innovatieve positie versterkt door de ontwikkeling van de optimalisatietool TES (Tactical Engineering Solution). TES bepaalt het meest optimale transportnetwerk daarbij automatisch rekening houdend met samenladingssynergiëen tussen verschillende verladers. TES maakt gebruik van verschillende modaliteiten zoals weg-, spoor- en zeetransport. Op logistiek vlak blinken we uit op gebied van intermodaliteit: lange afstanden doen we voornamelijk met trein en boot zodat we zo weinig mogelijk CO²-emissie hebben en zo efficiënt en goedkoop mogelijk rijden voor de klant.

Ewals Cargo Care bestaat al 108 jaar en dat danken we aan onze voortdurende innovatieprojecten, nu en in het verleden. Zonder innovatie zouden wij een normale transportonderneming zijn die het moeilijk heeft om zijn brood te verdienen. Wij proberen met die innovaties, samen met de klant, elk jaar kostenreducties te krijgen en tegelijkertijd onze winstgevendheid te behouden.

Innovatie is alleen mogelijk als je een heel sterke visie hebt. Tijdens een traject kom je natuurlijk een aantal hindernissen tegen: bepaalde investeringen vallen hoger uit dan voorzien,  of sommige deadlines worden niet gehaald,… Dan is het belangrijk om trouw te blijven aan je visie en te werken aan de toekomst via tussentijdse stapjes en niet altijd korte termijn, commerciële opportuniteiten de voorrang te geven.

De gedrevenheid van het bedrijf is cruciaal voor de innovatie. Iedereen in ons bedrijf weet waar we als bedrijf naar toe moeten gaan. De familie Ewals, die nog steeds 100% aandeelhouder is, speelt daarbij een belangrijke rol en stimuleert het ondernemerschap bij elke werknemer.

Het Innovatiecentrum begeleidt ons bij innovatiedossiers. Het zorgt er voor dat wij aan alle formaliteiten voldoen en dat we ook goed weten waar we met problemen terecht kunnen. Tijdens ons IT-project hadden we problemen rond wiskundige optimalisatie. De innovatieadviseur heeft ons toen doorverwezen naar de juiste professoren binnen de universitaire centra.

Klik hier voor  het interview met deze Innovatieheld

Surf ook naar www.neemvoorsprong.be

Het Innovatiecentrum helpt bedrijven door hen o.a. te begeleiden bij het opstellen van een subsidiedossier. Meer weten over onze diensten? Surf naar www.innovatiecentrum.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.