Nieuws Limburg Bart Engelen van reclamesector naar drones

Bart Engelen van reclamesector naar drones

Bart Engelen van reclamesector naar drones

Bart Engelen, voormalig eigenaar van reclamebureau Alert, is opnieuw onder de levenden… “Na de stopzetting heb ik even een sabbat genomen,” zegt hij. “Een periode van overleg, overdenking en overpeinzing. Even een tijdje geen activiteit en de nodige rust om alles op een rijtje te zetten. Tot je op een moment komt dat het terug kriebelt en toch weer wil gaan ondernemen…”

Bart EngelenDe nieuwe uitdaging wordt een bedrijf in de drone-industrie. “Na een opleiding tot drone-piloot te hebben gevolgd, geraakte ik meer overtuigd van het enorme potentieel dat drones hebben. Uit een boeiende kennismaking met Frank en Lander Vanwelkenhuyzen van de RiskMatrix Group, is er een mooi project voortgevloeid. Frank was al een tijdje bezig met de ontwikkeling van een blackbox voor drones onder de werknaam Ansecur, maar zocht nog een manier om dit te connecteren met een soort van databank. Zo ontstond het idee van een community. Logboeken, manuals, surveys, wetgeving, weerdata, etc… brengen we allemaal onder in 1 handige tool. Daarnaast zal er een ontwikkeling komen van een systeem dat het veilig vliegen mogelijk zal maken. Het systeem is geprogrammeerd met artificiële intelligentie, zodat het alsmaar beter wordt naarmate de vlieguren van de drone toenemen.”

En ook Frank Vanwelkenhuyzen is heel enthousiast over de nieuwe toepassing: “Het is een kwestie van vooruit durven kijken en te voorspellen wat er binnen 5 jaar zal gebeuren en mogelijk zijn.” Het voltallige team en de naam van het nieuwe bedrijf worden in de komende weken pas officieel voorgesteld.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.