Nieuws Limburg Beckers en De Schaetzen duiken onder dezelfde kap

Beckers en De Schaetzen duiken onder dezelfde kap

Beckers en De Schaetzen duiken onder dezelfde kap

Ford-garage Beckers, met vestigingen in Bilzen en Lanaken, is gefusioneerd met Hasselt Motor, de concessie van de familie de Schaetzen in Hasselt. Momenteel wordt nagedacht over de schaalvoordelen die uit de samenwerking kunnen voortvloeien.

Jean-Pierre Beckers bevestigt het nieuws. “Het is in onze branche onmogelijk om alleen te overleven”, zegt hij. “Consolidatie is onvermijdelijk. We kennen Hasselt Motor al heel lang, waardoor we weten dat onze visie dezelfde is. Vandaar de fusie.” Beide groepen blijven momenteel nog naast elkaar bestaan. Beckers heeft vestigingen in Bilzen en Lanaken, De Schaetzen heeft de Ford-concessie Hasselt Motor en de merken Hyundai en Mazda, die Patrick de Schaetzen eerder overnam.

Beide familiebedrijven overleggen nu hoe ze de samenwerking concreet gestalte kunnen. “Als eerste stap hebben we alvast het carrosseriebedrijf van de Groep Bruyninx in Alken overgenomen. Een ideale uitvalsbasis voor deze activiteiten. In een later stadium zullen we de andere schaalvoordelen bekendmaken”, besluiten Patrick de Schaetzen en Jean-Pierre Beckers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.