Nieuws Limburg Becks stapt mee in nieuw investeringsfonds

Becks stapt mee in nieuw investeringsfonds

Becks stapt mee in nieuw investeringsfonds

Bilzenaar Bart Becks, heeft de deur als voorzitter bij het technologieplatform iMinds achter zich dicht getrokken en meteen een nieuwe activiteit op poten gezet. “Ik heb besloten om me op 2 projecten te focussen,” aldus de voormalige CEO van Skynet/Belgacom. “Angel.me is en blijft een platform voor crowdfunding, dat we verder gaan uitbouwen. Daarnaast ben ik ingegaan op de vraag om als Founding Partner in te stappen bij VentureWise, een nieuw kapitaalfonds dat zich op jonge technologiebedrijven richt. Het is de bedoeling om extern kapitaal aan te trekken en dit te investeren in beloftevolle start-ups.” Het doel is om op termijn 50 miljoen euro te verzamelen.

bart becksBart Becks en zijn partners Brendon Grunewald (van het Limburgse bedrijf Sinfillo) en Jan Vorstermans (de ex COO van Telenet, die met Becks bestuurder was bij Mobile Vikings) willen niet alleen de financiering van de groeibedrijven op zich nemen. “We willen alledrie onze kennis en ervaring als ondernemer mee in de schaal gooien. We gaan dus ook actief de start-ups begeleiden en hen behoeden voor de fouten die we zelf ooit gemaakt hebben,” lacht hij. “Onze internationale contacten komen goed van pas voor bedrijven met grensoverschrijdende ambitie. Het is in feite een Amerikaans business-model dat we naar België halen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.