Nieuws Limburg Bedrijf ex-Clubvoorzitter wordt zusje van Manshoven

Bedrijf ex-Clubvoorzitter wordt zusje van Manshoven

Bedrijf ex-Clubvoorzitter wordt zusje van Manshoven

La Lorraine, de bakkerijketen waartoe ook Manshoven Vers in Alken behoort, zet de strategie voort om via overnames de positie als marktleider te versterken. Het bedrijf heeft nu ook Paverko overgenomen, een versbakkerij in Brugge die werd gestart door voormalig Club Brugge-voorzitter en burgemeester Michel Van Maele, die overleed in 2003. Die had zijn onderneming in 2000 verkocht aan Dossche. Paverko is met een omzet van 15 miljoen euro en 85 personeelsleden geen kleintje. Er worden jaarlijks zowat 11 miljoen broden en sandwiches gebakken, voornamelijk voor de grootwarenhuizen. De opmars van La Lorraine is gestart nadat de hoofdbakkerij van het bedrijf in Ninove helemaal uitbrandde in 2008. Manshoven Vers draaide toen een schitterend jaar, omdat de productie van Ninove (deels) moest worden overgenomen.

La Lorraine, dat onder meer ook de broodjesketen Panos in portefeuille heeft, behaalt een totale omzet van 544 miljoen euro. Er werken 2700 mensen. Eigenaar is de familie Vanherpe, één van de rijkste families in ons land.

In de sector van de industriële bakkerijen is de consolidatiefase nog niet voorbij. Ook de tweede grootste speler op de markt, Q-Bakeries uit Heusden-Zolder, heeft aangekondigd te azen op enkele interessante opportuniteiten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.