Nieuws Limburg Bedrijf met insectenvoeding houdt ermee op

Bedrijf met insectenvoeding houdt ermee op

Bedrijf met insectenvoeding houdt ermee op

Bensbugs, een bedrijfje uit Beringen dat wokblokjes en burgers maakt op basis van insecten, stopt zijn activiteiten. Wat begon als een beloftevol crowdfundingproject is gebotst op de harde wetten van de economie. Consumenten zijn nog niet klaar om op grote schaal insecten te eten en bijgevolg haken ook de supermarkten af.

Bensbugs werd opgericht door Bart Mertens en Stefaan Roels. Het bedrijf zamelde twee jaar geleden 130.000 euro vers kapitaal in via crowdfunding en kon daarvoor als allereerste bedrijf in België een beroep op Bolero, het crowdfundingplatform van KBC.

Supermarktketen Delhaize sprong in 2015 mee op de kar van insectenvoeding, maar is daar snel mee gestopt. “In dat jaar bestond er in de media een hele hype rond insectenvoeding”, aldus Roel Dekelver van Delhaize. “Wij hebben die producten in onze winkels aangeboden. Aanvankelijk verkocht dat zelfs goed, maar toen de hype voorbij was, stuikte de verkoop helemaal in elkaar. Na een halfjaar zijn we ermee gestopt.”

Medeoprichter Bart Mertens van Bensbugs blijft het jammer vinden dat de stekker eruit gaat. “Ik geloof nog altijd dat wij op termijn insecten zullen eten. Het klopt dat de massa er nog niet klaar voor was. Voor een stuk heeft dat ook te maken met het feit dat onze producten niet in de supermarkten raakten. Eigenlijk hadden we nog een tweede crowdfunding moeten doen en dat geld vooral investeren in marketing, om mensen bewust te maken van de voordelen van insecten. Helaas hadden we die tijd niet meer.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Zonhoven
Zonhoven

BNP stopt smak geld in Konings

BNP Paribas Fortis Private Equity, de investeringspoot van de Franse bank, heeft een minderheidsparticipatie genomen in de Zonhovense drankenproducent Konings.… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.