Nieuws Limburg Bedrijf uit Beringen verzekert de veiligheid

Bedrijf uit Beringen verzekert de veiligheid

Bedrijf uit Beringen verzekert de veiligheid

Bedrijven die een VCA-certificaat hebben om de veiligheid te verzekeren, zijn verplicht om regelmatig ‘toolboxmeetings’ te houden. Daarbij worden alle aanwezigen op de werf bijgespijkerd over de veiligheidsvoorschriften. ADS+ uit Beringen heeft nu een online tool gemaakt, zodat de toolboxmeetings ook via smartphones en tablets kunnen gehouden worden. In het Nederlands, maar ook bijvoorbeeld in het Bulgaars, Pools of Roemeens.

Omdat een ongeval snel is gebeurd en dit grote gevolgen kan hebben voor het slachtoffer en voor de onderneming, is het belangrijk dat alle personen die bij een werf betrokken zijn, voortdurend aangespoord worden om veilig te werken. Iedereen is namelijk gebaat bij een structurele veiligheidsattitude. Een permanente update van de veiligheidsvoorschriften en het aanleren van nieuwe tips & tricks behoort daarom standaard tot de vereisten van het VCA-certificaat. Door middel van toolboxmeetings gebeurt er periodiek werkoverleg onder leiding van een interne of externe veiligheidsverantwoordelijke. Door de coronamaatregelen is het echter niet altijd mogelijk om dit in kleine groepjes te doen. En daar heeft ADS+ nu een oplossing voor gevonden.

“We hebben een online tool ontwikkeld om toolboxmeetings op afstand te laten plaatsvinden”, aldus Wivine Schols van ADS+. “Arbeiders, onderaannemers en inleenkrachten loggen individueel in. Ze bekijken een filmpje en luisteren ondertussen naar de veiligheidsinstructies. Op het einde van de opleiding beantwoorden ze enkele vragen, waaruit zal blijken of ze de korte opleiding effectief begrepen hebben. Ze bevestigen online tot slot hun aanwezigheid en krijgen nadien een attest van deelname.”

De tool kan ook op smartphone en tablet gebruikt worden in de taal van de persoon die inlogt. “Op dit moment zijn er al 10 verschillende toolboxmeetings uitgewerkt. De meest recente gaat over de verplichte veiligheidsmaatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. En dit in alle talen die frequent op onze werven te horen zijn. Hiermee dragen ook wij een steentje bij aan veilig werken in coronatijden.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen
Dossier

Gerelateerde berichten

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Oudsbergen
Oudsbergen

Kris Knaepen gaat Jaraco leiden

Kris Knaepen is de nieuwe algemeen directeur van aannemingsbedrijf Jaraco uit Oudsbergen. Hij werd officieel voorgesteld aan de medewerkers tijdens… Lees meer