Nieuws Limburg Bedrijfsbouw en autosector doen Limburg opleven

Bedrijfsbouw en autosector doen Limburg opleven

Bedrijfsbouw en autosector doen Limburg opleven

Terwijl de economische vooruitzichten de afgelopen maanden negatief waren, voorspelt Voka Limburg in de komenende 2 kwartalen opnieuw beterschap.

conjunctuur omhoog pijlDe export blijft een solide motor voor het economisch weefsel in Limburg. Maar ook de automobielsector (vooral de bedrijfsvoertuigen) en het toerisme leveren een positieve bijdrage in de komende periode, aldus Voka. De bouwactiviteit blijft in het sukkelstraatje, hoewel de niet-residentiële bouw (bedrijfsgebouwen) tekenen van herstel vertoont. Dit voor het eerst sinds lang. De werkloosheidscijfers tenslotte, dalen vooralsnog verder onder de waarden van vorig jaar, maar blijven in absolute aantallen hoog. Ook het aantal starters zou opnieuw moeten stijgen. In januari lag dit op het laagste peil in de laatste 5 jaar.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.