Nieuws Limburg Bedrijven herpakken zich voor eerst na Ford-nieuws

Bedrijven herpakken zich voor eerst na Ford-nieuws

Bedrijven herpakken zich voor eerst na Ford-nieuws

In de lijn van de voorspellingen die eerder deze week werden gedaan na de ondernemersenquête van Unizo en VKW Limburg, heeft nu ook Voka goed nieuws over de verwachtingen voor het komende najaar. De econometrische studie van de conjunctuurbarometer, die steeds zeer dicht bij de reële cijfers blijkt aan te sluiten, voorspelt gunstige vooruitzichten. De bouw trekt aan, zowel in de residentiële markt, de renovatie als de bedrijfsgebouwen. Wat dit laatste betreft wordt zelfs een stijging met 86% waargenomen. Ook de automobielsector doet het goed, zowel in de b-to-c (personenwagens) als de b-to-b (bedrijfsvoertuigen). Positieve signalen ziet Voka in de (verre) export, alsook in de voorspelde afname van het aantal werklozen.
johann leten
“Maar, één zwaluw maakt de lente niet,” zegt Johann Leten van Voka Limburg. “Er kunnen nog zware onweders de kop opsteken. Tot december zijn de vooruitzichten goed, maar daarna kan opnieuw een dipje optreden. Er zijn overigens nog een aantal indicatoren die ons zorgen blijven baren, zoals het grote aantal faillissementen (+ 10% in Limburg vgl. met vorig jaar) en het gebrek aan startende bedrijven. Want dit werkt als een draaideur: voor alle bedrijven die stoppen of failliet gaan, moeten er nieuwe komen om de welvaart verder te kunnen zetten.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.