Nieuws Limburg Bedrijven maken kennis met arbeidsbeperkten

Bedrijven maken kennis met arbeidsbeperkten

Bedrijven maken kennis met arbeidsbeperkten

Donderdag hebben 73 Limburgse bedrijven deelgenomen aan DUOdag, een project waarbij medewerkers van bedrijven een dag lang een duo vormen met mensen die een arbeidsbeperking hebben. De initiatiefnemers (GTB Limburg, ERSV Limburg, Jobkanaal, VDAB en de GOB’s) willen hiermee de kennismaking tussen beiden bevorderen in de hoop dat het tot een langdurige tewerkstelling kan komen. “De DUOdag is een win-winsituatie, want zo kan de werkgever op een laagdrempelige manier kennismaken met de vaardigheden, inzet en mogelijkheden op de werkvloer van personen met een arbeidshandicap,” aldus ERSV-voorzitter Marc Vandeput. “De werkzoekenden met een arbeidshandicap krijgen op hun beurt de kans om hun talenten te tonen en kunnen hun beeld van een bepaalde job aftoetsen aan de realiteit.”

Limburg telt in totaal zowat 60.000 arbeidsgehandicapten op beroepsactieve leeftijd (15-64 jaar). De grote meerderheid daarvan (56,8%) is niet-beroepsactief. Eind 2011 waren in Limburg 4.648 personen met een arbeidshandicap geregistreerd als niet-werkende werkzoekenden (nwwz), ofwel 17% van het totaal.

DUOdag bij het Landelijk Dienstencoöperatief in Tongeren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.