Nieuws Limburg “Bedrijven met vrouwen aan top zullen succesvol zijn”

“Bedrijven met vrouwen aan top zullen succesvol zijn”

“Bedrijven met vrouwen aan top zullen succesvol zijn”

Chombar FrancoiseIn een opmerkelijk interview met De Tijd, heeft Françoise Chombar, CEO van ex-Ambiorixprijswinnaar Melexis (Tessenderlo), het over de positie van de vrouw in het bedrijfsleven. “Vrouwen zijn vaak betere teamspelers, omdat mensen centraler staan. Ze hebben een bredere focus, meer energie om te inspireren, zijn beter in een visie ontwikkelen en in feedback geven. Vrouwen zijn ook extraverter en hebben meer emotionele intelligentie. Het is eenvoudigweg een feit: vrouwen zijn onmisbaar in het bedrijfsleven,” aldus Chombar in De Tijd.

“De 21ste eeuw wordt de eeuw van de vrouw,” stelt Chombar nog. “Sommige bedrijven hebben dat goed begrepen. Dat zijn de bedrijven die succesvol zullen zijn. Ondernemingen die diversiteit niet ernstig nemen, zijn te ouderwets om in de 21ste eeuw te overleven. Meer vrouwen aan de top is een maatschappelijke must. Het is goed voor mannen én vrouwen. Dat is geen feminisme, dat is gezond verstand. Ik zwijg er dan ook niet meer over.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.