Nieuws Limburg Bedrijven willen zekerheid bij stroomuitval

Bedrijven willen zekerheid bij stroomuitval

Bedrijven willen zekerheid bij stroomuitval

Net zoals Unizo vorige maand, stelt ook Voka Limburg zich grote vragen bij de bedrijfszekerheid indien ons land wordt getroffen door een stroomonderbreking. Nu het duidelijk is dat meer dan de helft van de Limburgse gemeenten kunnen afgekoppeld worden van het net, focussen de werkgevers zich op de mogelijke gevolgen voor onze economie. “We verzamelen de vragen van ondernemingen en willen daar zo snel mogelijk een antwoord op,” zegt Johann Leten, gedelegeerd bestuurder van Voka Limburg. De ondernemingen kunnen tevens terecht op een speciale webpagina.

europower stroomgroep“We blijven vragende partij voor meer duidelijkheid over hoe eventuele schade als gevolg van de stroomonderbreking kan worden vergoed,” stelt Leten. “We berekenden op basis van cijfers van het Federaal Planbureau dat een stroomuitval de Limburgse bedrijven 9 miljoen euro per uur kost. Voor een volledige werkdag zou dit 51 miljoen euro bedragen. Kosten die ergens moeten recupereerd worden,” vindt Leten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.