Nieuws Limburg Bekend tuincentrum Casters gaat sluiten

Bekend tuincentrum Casters gaat sluiten

Bekend tuincentrum Casters gaat sluiten

Na meer dan 30 jaar hebben de broers John en Filip Casters besloten te stoppen met het tuincentrum Casters langs de Hasseltweg in Genk. Amper 6 jaar geleden werd daar nog een nieuw complex gebouwd. “Maar we zijn het moe,” legt John Casters uit. “De regelgeving, administratieve rompslomp en alle bijkomende akkefietjes die bij de particuliere verkoop komen kijken, willen we niet meer. Nu hebben we bijvoorbeeld pas weer bericht gekregen dat we een sprinklerinstallatie in de serres moeten hangen… Dat is er allemaal teveel aan. Ook bijkomend personeel vinden dat gemotiveerd is, blijkt geen sinecure. Vandaar dat we beslist hebben om alleen nog voort te doen met de groothandel en kwekerij.”

Het gebouw aan de Hasseltweg staat te koop: “We zijn al aan het praten met diverse partijen. Op die locatie zullen we allicht snel een koper vinden.” Het personeel (een zestal vaste mensen), vindt de beslissing bijzonder jammer, maar wel begrijpelijk. “Ze zien ook dagelijks hoeveel energie hier in de zaak wordt gestopt, die dan weer wegvloeit door regelneverij,” zegt John Casters nog. “Ik twijfel geen seconde dat deze mensen snel ander werk zullen vinden. Ze kennen hun vak en zijn zeer gedreven, dus dat komt zeker goed.”

De familie Casters wil tot slot de trouwe klanten en personeel bedanken. “Zij hebben het mogelijk gemaakt om twee generaties groen plezier te beleven.” Als beloning voor de klanten komt er nog een grote uitverkoop, die vandaag al start.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.