Bekende architectenbureaus smelten samen

De Limburgse architectenbureaus ARO Group (Zutendaal/Hasselt) en Egide Meertens (Riemst) slaan de handen in mekaar. Op termijn gaan ze een gezamenlijke stek in Genk betrekken. "We mikken op een hogere efficiëntie voor ons cliënteel," zeggen Hubert Bijnens en Egide Meertens.

hubert bijnens egide meertensDe wereld van architecten ontsnapt dus evenmin aan de huidige concentratiebeweging. "Logisch ook," zegt Hubert Bijnens van ARO Group.

"De bouwmarkt wordt alsmaar complexer. De evolutie van de techniek en wetgeving vraagt een meer polyvalente aanpak. Specialisatie is daarom het antwoord." Egide Meertens is een bekende naam in de particuliere bouwwereld. ARO Group is eerder gericht op grotere klanten en overheden. Samen vormen ze een een architectenbureau van 15 architecten en 2 administratieve medewerkers. Het samenwerkingsverband stoot daarmee door tot de Limburgse subtop.

Efficiënt

"Beide bureaus hebben een goed gevulde orderportefeuille," zegt Egide Meertens. "We mikken via onze samenwerking op een hogere efficiëntie, en dat moet ons cliënteel eveneens ten goede komen." Voor ARO Group is de samenwerking tevens een oplossing voor de opvolging en continuïteit.
Het bureau Egide Meertens blijft voorlopig nog in Riemst, maar op termijn verhuizen de twee bureaus naar een nieuwe stek aan de André Dumontlaan in Genk. "Momenteel is Genk the place to be op vlak van architectuur en ruimtelijke ordening," legt Bijnens uit. "We willen deel uitmaken van deze dynamiek."