Nieuws Limburg Bekende vakbondsman gooit handdoek in de ring

Bekende vakbondsman gooit handdoek in de ring

Bekende vakbondsman gooit handdoek in de ring

Hasan Düzgün, hoofdafgevaardigde van de liberale vakbond bij Ford-toeleverancier SML, is werkloos. Hij heeft vrijwillig ontslag genomen na 15 jaar dienst. Düzgün speelde een hoofdrol bij de sluiting van Ford en de toeleveringsbedrijven. Zo was hij de eerste om 4 dagen na aankondiging van de sluiting een stakingspost aan de Mondeolaan bij de toeleveringsbedrijven te plaatsen, zodat ook deze mensen een stem kregen in de onderhandelingen. Een geslaagde zet, aangezien ze uiteindelijk dezelfde voorwaarden wisten af te dwingen als hun collega’s bij Ford.

Ook nadien toonde Düzgün zich de man van de dialoog, die desondanks zijn nek durfde uitsteken tijdens de lange onderhandelingen. De zwijgplicht van de sociaal bemiddelaar veegde hij aan zijn laars omdat de mensen in de fabriek moesten geïnformeerd worden, vond hij. Hij verdedigde bovendien ook de standpunten van de werkgever, toen bleek dat er bij SML veel inspanningen werden gedaan om nieuwe business aan te trekken en zoveel mogelijk mensen aan boord te houden.

Hasan Düzgün2Tijdens de meest recente verkiezingen stond Hasan Düzgün op een lijst van Open Vld, waar hij een mooie score wist neer te zetten. Ondanks alle steunbetuigingen, gooit hij nu toch zelf de handdoek in de ring. “Eén van de belangrijkste redenen om te stoppen is dat ik me niet meer nuttig voel voor de werknemers,” zegt hij redelijk emotioneel. “Want wat kunnen wij als vertegenwoordigers nog doen? Wij hebben heel veel gedaan, maar de directie van Ford is niet geplooid. Ik heb altijd mijn uiterste best gedaan voor mijn collega’s, maar uiteindelijk heeft het allemaal niet veel geholpen. Het bedrijf gaat dicht. En dat doet echt pijn. Machteloosheid maakt mens gek.”

Wat de toekomst brengt weet Düzgün nog niet. “Ik ga me inschrijven voor outplacementbegeleiding. Ik hoop uiteraard op nieuwe kansen. We zullen we zien…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.