Nieuws Limburg Beleggers Tessenderlo kiezen opbrengst in aandelen

Beleggers Tessenderlo kiezen opbrengst in aandelen

Beleggers Tessenderlo kiezen opbrengst in aandelen

63 procent van de aandeelhouders van chemiereus Tessenderlo Group heeft als opbrengst van het jaar 2010 gekozen voor uitbetaling in nieuwe aandelen. De mede-eigenaars van het beursgenoteerde bedrijf kregen de keuze: ofwel een dividend uitbetaald in cash (1 euro netto per aandeel) ofwel een dividend van één nieuw aandeel per 25 aangeboden coupons. De meerderheid van de beleggers verwacht dus meer profijt te hebben van de nieuwe aandelen. Hierdoor geeft Tessenderlo Group 722.809 nieuwe aandelen uit en stijgt het aantal uitstaande aandelen met 2,5 procent tot 29,44 miljoen. Het geplaatst aandelenkapitaal bedraagt nu 147,4 miljoen euro. Het saldo van het dividend 2010, dat wel in cash werd uitgekeerd, bedraagt 20,2 miljoen euro.

Tessenderlo Group heeft wereldwijd meer dan 100 vestigingen, goed voor 8000 medewerkers. De omzet in 2010 bedroeg 2,4 miljard euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.